Restauracje i Bary

2 restauracje urzekają swoją atmosferą

W Hotelu Pod Różą, na dawnym pałacowym dziedzińcu, działają pod szklanym dachem dwie eleganckie restauracje. Każda ma własny styl, wystrój i obsługę.

Kontynentalna Restauracja Pod Różą serwuje dania kuchni międzynarodowej, z wykwintnym menu zmienianym zgodnie z porami roku. Specjalnością są wyborne sosy i pyszne mięsa, a także znakomite desery. Renomowany ranking Wine Spectator uznał tutejszą kartę win za jedną z najbogatszych w świecie. Wine Bar kusi w lecie w pięknej krakowskiej bramie, a na miłośników trunku Bachusa w podziemiach piwnic z XIV wieku, cały rok czeka Vinoteka. Tu można degustować ponad 300 gatunków włoskich win. Plus sery, regionalne wędliny włoskie i jedyne w swoim rodzaju, ręcznie robione kieliszki do degustacji.

Ristorante Amarone, której sceneria do złudzenia przypomina południowy klimat włoskich uliczek, dla odmiany raczy smakowitymi przysmakami kuchni Italii. Makarony robione na miejscu, papardelle z prawdziwkami, rozmaitość sosów do spaghetti, bogactwo pieczywa własnego, porannego, wypieku. Dominują oryginalne produkty włoskie. Pierwszy szef kuchni, Alfredo Chiocchetti, zadbał o każdy szczegół.

Restauracja Pod Różą

Więcej

Ristorante Amarone

Więcej

Vinoteka

Więcej

Szef Kuchni – Miłosz Grabowski

Kuchnia Miłosza Grabowskiego – to pełne niespodzianek połączenia smaków zbudowane na klasycznych fundamentach. Warsztatu uczył się od najlepszych w Londynie. Współpracował z takimi tuzami kuchni jak Gordon Ramsay, czy Szefowa Clare Smyth. 2-gwiazdkowy Szef Arnauld Bignon – dał Mu fantastyczną szkołę klasycznej kuchni francuskiej, osobiście doceniając talent i zaangażowanie.

Miłosz doskonale wie, czym jest ciężka praca z Mistrzami w swojej dziedzinie. Jest także pasjonatem wiedzy. Zawsze stara się wykraczać poza konwencje, choć ceni sobie pokorę.

10 lat w spędzonych w najbardziej prestiżowych miejscach Londyńskiej gastronomii dodało mu pewności siebie w tworzeniu autorskich pomysłów, które dzisiaj ma zamiar wykorzystywać w rodzimej kuchni. Entuzjazm i zapał sprawiają, że styl pracy Miłosza szybko zostaje zauważany.

Korzystając z serwisu zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close