Hotel Pod Różą, najstarszy hotel w Krakowie z wielką przyjemnością ugości parę młodą i ich równie znamienitych gości, dokładając wszelakich starań by te chwile na zawsze zapadły w pamięci jako najszczęśliwsze chwile w życiu. Proponujemy Państwu profesjonalną miłą i uśmiechniętą obsługę oraz komfortowe, klimatyzowane wnętrza Restauracji Pod Różą i Ristorante Amarone. Do państwa dyspozycji pozostawiamy również zabytkowe, XIV-wieczne piwnice hotelu “Pod Różą”. Całonocnej zabawie towarzyszyć będzie bogaty bufet z daniami zimnymi, ciepłymi, oryginalne przekąski oraz doskonałe desery.

Oferta Weselna.PDF

CENA: od 290 PLN

Cena zawiera:

4-Daniowe Menu Serwowane

Do wyboru z listy proponowanych menu lub menu dedykowane

Chleb Weselny

Napoje Bezalkoholowe

kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane

Apartament dla Nowożeńców

Kolacja Degustacyjna

dla pary młodej

Bufet z Przekąskami

zimnymi, ciepłymi i słodkimi

Prosecco na powitanie Gości

Wydruk Menu

wizytówek, numerów i rozkład stolików

Podstawowa Dekoracja

Pełna Zastawa Stołowa

Dodatkowe Opcje

DJ

Od 1200 PLN

20% zniżki

na pozostałem alkohole

Dobór wina

Ponad 200 rodzajów win – 20%

Dodatkowa Dekoracja

www.dekoracje.hotel.com.pl

Piasnista

600 PLN/3h

Rabat na pokoje hotelowe

20%

ZIMNE PRZEKĄSKI

Marynowany kurczak na sałacie z oliwkami i octem balsamicznym
Tatar wołowy polski z szalotką i żółtkiem
Pasztetówka z maderą i tymiankiem
Rostbef pieczony z gorczycą
Schab pieczony ze śliwką lub morelą
Deska wędlin polskich i włoskich z marynowanymi ogórkami i grzybami
Sałata z kozim serem i gruszką
Roladki z pstrąga w wędzonym bakłażanie
Łosoś marynowany z burakami i koprem włoskim
Terrina z chrzanu ze świeżym ogórkiem
Oscypek z Żurawiną

DANIA CIEPŁE

Polędwiczki wieprzowe na sosie ze świeżego estragonu
Ziemniaki pieczone w czosnku i rozmarynie
Strudel z łososia kapusty na kremowym sosie porto

CIEPŁE DANIE SERWOWANE
Barszcz czerwony z krokietem

DESERY

Cytrynowy Creme Brulee w aromacie tymianku
Tiramisu z ciasteczkiem Amaretto i pistacjami
Małe tarty z owocami
Puszysty sernik po krakowsku
Bignie z kremem czekoladowym
Kompozycje ze świeżych owoców

Selekcja ręcznie wyrabianego pieczywa:
Focaccia, Grissini, ciemne pieczywo z bakaliami, drobne bułeczki z dodatkami, chałka

Torty Weselne

Tort „Copernicus”
Biszkopt jasny, płatki musli w czekoladzie, masa bananowa, masa czekoladowa
85 zł/kg

Tort czekoladowy z orzechami
Biszkopt jasny, mus z mlecznej czekolady z orzechami laskowymi
75 zł/kg

Tort jogurtowy
Biszkopt jasny, mus z jogurtu i śmietany
75 zł/kg

Tort karmelowo-gruszkowy
Mus z karmelu na śmietanie i świeże gruszki gotowane w karmelu
85 zł/kg

Tort Markeza
Biszkopt ciemny czekoladowy, orzechy w karmelu, pianka bavarese waniliowa
85 zł/kg

Tort Sachera
Biszkopt ciemny czekoladowy przekładany konfiturą morelową, polewa czekoladowa
85 zł/kg

Tort „Schwarzwald”
Biszkopt ciemny czekoladowy pączkowany syropem wiśniowym z alkoholem, masa z białej czekolady i śmietany z wiśniami
85 zł/kg

Tort „Stary”
Biszkopt bezowy migdałowy, chrupiąca masa z orzecha laskowego, pianka bavarese miętowa, masa czekoladowa
95 zł/kg

Tort truskawkowy
Mus z truskawek na śmietanie i Źelatynie
85 zł/kg

Tort trzy musy czekoladowe
Biszkopt ciemny czekoladowy, musy z czekolady gorzkiej, mlecznej i białej
95 zł/kg

Tort Limonka –Marakuja
Biszkopt, beza kokosowo-migdałowa, mus z marakuji na śmietanie i żelatynie
95 zł/kg

Kontakt

Floriańska 14, Kraków
ristorante@hotel.com.pl
+48 12 424 33 81

Korzystając z serwisu zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close